עוגה בחושה נהדרת, שהכנתי כבר פעמיים לפחות.
מתכון של עוגת חלבה (או בעצם, טחינה וסילאן), שמשודרגת בקוביות חלבה, והומלצה בחום ע"י סופי, עברה המרה נוספת וחלק מכמות הסילאן הוחלפה בבננה מרוסקת.
ועל הדרך גם נאפתה כמאפינס, עם אגוזי מלך לעיטור.
נהדרת נהדרת נהדרת.
באחת הפעמים האחרונות הוכנה כשתי תבניות אינגליש שהונחו על השיש אצל האחות הצלמת, ונאכלו ללא שהות ע"י הכלבה שלה. זו בדיוק הסיבה לדגול במאפינס, לפחות יש סיכוי שחלק תשארנה...
אז המקור של מיקי שמו כאן, והנה אחרי שינויים.
עוגת חלבה בננה
(תבנית אינגליש + 3 מאפינס, או הכפילו כמויות ל- 3 אינגליש)
חומרים:
2 ביצים גדולות
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום בהיר
210 גרם קמח רגיל
5 גרם אבקת אפייה
80 גרם טחינה גולמית
40 גרם סילאן
2 בננות רכות, מרוסקות למחית
1 שמנת מתוקה
50 גר' קוביות חלבה
חצאי אגוזי מלך לעיטור
הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות
מקציפים ביצים עם שני סוגי סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה.
מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה שנייה.
מערבבים סילאן, טחינה ובננות בקערה שלישית.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח והשמנת המתוקה לסירוגין תוך כדי ערבול עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הטחינה ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבניות, מחליקים ומשקעים קוביות חלבה בתבנית (במאפינס מספיקה קוביה אחת), ומפזרים אגוזים מעל.
אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
15 תגובות:
נשמע נפלא וינוסה בקרוב. תודה!
אהמ, בננות רכות (ר*כ*ות).
אוי ואבוי...
טוב, יש לי נסיבות מקלות, היכולות הקוגנטיביות שלי הולכות מהפח אל הפחת.
כבר יתוקן.
בבננות רכות הכוונה לרכות ולא כאלו עם "הדבש". או שלא משנה?
זאת מלונדון (מותר לי עדיין להשתמש בשם הזה? בליבי אני עדיין בלונדון)
מתכון מעולה, עשיתי אותה פרווה- פשוט המרתי את השמנת המתוקה בנוזל קוקוס ועוד טיפונת טחינה וזה יצא מעולה!! תודה רבה!
תודה לכם :)
לונדונית, לנצח תשארי האחות הלונדונית, גם כשאת בראץ, אל דאגה :)
מספיק בננות רכות ולא חייבים "דבש", אבל ככל הן רכות יותר, קל יותר למעוך אותן. אז משהו על הגבול.
יעל, איזה כיף לשמוע! הרעיון של לעשות אותה פרווה מעולה, אני אאמץ אותו!
השעירה שלי שיפרה את המתכון....
אפשר לקבל המרה לכוסות\כפות וכו'?
היי אנונימי/ת :)
יש המון טבלאות המרה באינטרנט, הנה אחת:
http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=1368
בכל מקרה, ממליצה בחום על רכישת משקל מטבח. זה ממש לא יקר, ויכול לשדרג את כל נושא האפיה - ממליצה על משקל דיגיטלי, טעות של עד 1 גר'. אחרי שמתרגלים, קשה לחזור לאחור :)
בהצלחה, מחכה לשמוע איך יצא!
עוהת של חלבה וסילאן ניסיתי,
אבל עם תוספת הבננה זה נשמע מגניב לגמרי!
חייבת לנסות, תודההה על ההמלצה
נראה טעים מאוד
שלום, הייתי רוצה לדעת במה לדעתכם אני יכולה להחליף את השמנת המתוקה (ולא בשמן קוקוס, או בכל דבר חלבי אחר) רוב תודות על מענה. מקווה לאפות כזו עוד היום, אם תוכלו לעזור לי כמובן.
המשך יום מקסים.
נטלי
מעולה! אני מאוד אוהבת מתכונים עם בננות, תמיד הן מתרככות לי יותר מדי ונזרקות.
בדיוק לפני שבוע אכלתי עוגת בננה נהדרת. אז חשבתי לעצמי: איך בכלל ניתן להכין עוגת בננה? עבורי זה היה בקטגורית "קסמים" עד עכשיו. תודה.
וואוו, זה נראה מדהים..
יש לך רעיון איך להוסיף שוקולד לבן, אם בכלל?
כי אז באמת זה יגשים את כל הפנטזיות שלי..
חבל שהבלוג לא פעיל יותר..
מצד שני, לפחות המתכון שמופיע תמיד למעלה הוא המתכון הנפלא הזה
הוסף רשומת תגובה