יום ראשון, 5 בפברואר 2012

עוגיות סופשנה 3

גם השנה, כמו בשנים הקודמות, הכנתי משהו מתוק ליום שישי האחרון בו אנו עובדים בדצמבר.
לפני שנתיים זה היה עוגיות שקדים, ולפני שנה דובשניות נפלאות.
והפעם - כדורי שוקולד!
אין כמו כדורי שוקולד להמתיק יום קשה של עבודה.
פה עשיתי שני ניסיונות עד שהגעתי למה שהיה מבחינתי כדור השוקולד האולטמטיבי - רך אבל נגיס, ומספיק שוקולדי.
עשיתי מיש-מש של כמה מתכונים, והתוצאה חוסלה ע"י חברי לעבודה, כמו גם ע"י בני משפחתי שקיבלו שידור חוזר בשישי בערב.



אני הכנתי כדורים קטנטנים, אבל הגודל נתון לחלוטין לשיקול דעתכם.

שימו לב שכדורים קטנים מתייבשים מהר יותר, אז אם אתם מכינים אותם הרבה זמן מראש, לכו על כדורים גדולים יותר, וכמובן שימרו אותם בכלי אטום המקרר.




כדורי שוקולד של ילדות

חומרים:

500 גר' עוגיות פתי-בר
1 מיכל שמנת מתוקה
5 כפות סוכר
200 גר' שוקולד מריר
1 כף גדושה קקאו איכותי
2 כפות ליקר (הכנתי חצי כמות עם ברנדי, וחצי כמות עם ליקר תפוז)
קוקוס, שקדים טחונים (הקוקוס לברנדי, השקדים לתפוז)




הכנה:

במעבד מזון טחנו את הביסקויטים בפוליסם עד לקבלת פירורים (לא אבקה). העבירו לקערה.

בסיר קטן הרתיחו את השמנת המתוקה עם הסוכר, והסירו מהאש.
הוסיפו את השוקולד וערבבו עד להמסה.
הוסיפו את הקאאו וערבבו היטב.
הוסיפו את הליקר וערבבו.

שיפכו את תערובת השוקולד על הביסקויטים, וערבבו היטב.
הניחו לרבע שעה עד שהכל נספג ומתרכך מעט.
בידים לחות (הרטיבו אותן מפעם לפעם) גלגלו כדורים מהעיסה. את הכדורים גלגלו בציפוי הרצוי, והניחו בעטרות נייר.

ואיך אפשר בלי...

5 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

שלום לך.
האם הליקר הכרחי.
מאחר ואין לי עתה, ובא לי לעשות.
תודה

אנונימי אמר/ה...

שאלה:מהי אבקת קקאו איכותית?
האם כוונתך לקקאו הרגיל בשקית חומה להכנת משקה קקאו ?

אנונימי אמר/ה...

אם נעבד בפולסים, איך נהנה מלחבוט בביסקוויטים בעזרת מערוך? זה חלק בלתי נפרד מהחוויה, את יודעת.

beagle אמר/ה...

היי אנונימי 1 :-)
הליקר אינו הכרחי אך מוסיף הרבה. אתה יכול להשמיט אותו, אין בעיה. אם יש לך קליפת תפוז מגוררת, תוסיף, זה ישדרג את הכדורים.

אנונימי 2, הכוונה באבקת קקאו איכותית היא קקאו הולנדי, ששיטת העיבוד שלו שונה. למשל, קקאו של ולרונה. הקקאו הזה כהה יותר ועם טעם שוקולדי יותר. אפשר למצוא בחנויות המתמחות. אפשר להכין גם עם אבקת קקאו רגילה, הטעמים יצאו פחות חזקים. אם אין זה בסדר, אבל הייתי ממליצה להשקיע באקבקת קקאו משובחת רק כדי לעמוד על ההבדלים ולהבין אותם - לא תתחרט/י!

סופית, אני תמיד מתוסכלת מזה ששמים את הביסקויטים בשקית, ואז כששוברים אותם הם מחוררים את השקית ויוצרים שובל פירורים על הרצפה. הידד לפולסים!

טבעון ביוטק אמר/ה...

יש שקיות מיוחדות שלא מתחוררות