יום שבת, 26 בנובמבר 2011

עוגת ריבת חלב

כשהכנתי אלפחורס, נשארה לי חצי צנצנת ריבת חלב.
נסיעה לחברים בחיפה היתה תירוץ מעולה להכין עוגה בחושה בטעם ריבת חלב.
המתכון של ברי סייג, וכרגיל אני סומכת על המתכונים שלו שיביאו לתוצאה נהדרת (מרקם, מרקם ושוב פעם מרקם).
יוצאת עוגה לחה, רכה, מתוקה במידה.
ריבת החלב שוקעת מעט לתחתית העוגה, ומאחר והיא בהירה יחסית (להבדיל משוקולד, למשל), דוגמת השיש בולטת פחות לאחר האפיה.
אבל זו סיבה מעולה לגרד את כל הפירורים מהתחתית.


עוגת ריבת חלב

חומרים:


130 גרם (3-4 כפות גדושות) ריבת חלב
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
2 ביצים מס' 2
130 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
60 גרם חמאה מומסת
30 גרם (5 כפות) שמן תירס או קנולה
100 גרם (כ-2/3 כוס) קמח תופח
80 גרם (1/2 מיכל פחות כף או 2-3 כפות גדושות) שמנת חמוצה
20 גרם (3 כפות) ברנדי

לשימון:
מעט חמאה מומסת/רכה



הכנה:


מניחים ריבת חלב בקערה קטנה.
מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן על אש גבוהה ויוצקים על ריבת החלב. מערבבים בעזרת כף (או מטרפה ידנית, אם יש גושים), עד לקבלת קרם חלק, מניחים בצד.

מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת.

מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים חמאה מומסת ושמן ומערבבים ידנית, בעזרת מרית או כף.
מוסיפים קמח בהדרגה, תוך הקצפה איטית או ערבוב בעזרת מרית.
מוסיפים שמנת חמוצה וברנדי ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.

מעבירים 3 כפות מעיסת העוגה לקערה שבה תערובת ריבת החלב ומערבבים. מניחים בצד.

יוצקים את עיסת העוגה (המסה הגדולה יותר) לתבנית, מיישרים ויוצקים מעליה את תערובת ריבת החלב.
בעזרת חוד של סכין, מזלג או מרית, מערבבים את תערובת ריבת החלב בעיסת העוגה בעדינות, בתנועת "סלאלום", ליצירת דוגמת שיש.

מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח (אך לא רטוב) או יבש.
מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.




יום שני, 21 בנובמבר 2011

עוגת דבש - המלצה חוזרת



גם זה הוכן לראש השנה, עוגת דבש של ברי סייג.
עוגה מנצחת.



הפעם הכנתי אותה בתבניות אינגליש חד-פעמיות קטנטנות וארזתי כמתנה.



הנה המתכון שוב.



שווה להכין גם לא לראש השנה.



יום שבת, 19 בנובמבר 2011

בזזזזזז....

פוסט ראשון כנגד חובות מראש השנה - טראפלס שוקולד דבש נפלאים של בן-עמי, שגרר שיחה הלומת מתיקות ממשפחתי.
לא רוצה להתחייב לגבי התוכן של השיחה, אבל היו מעורבים בה רכבת, איש פלאי, דבורת קקאו, ודבורת קפה (שהיא הרבה יותר היפר-אקטיבית).




בטראפלס האלו טעם הדבש חזק מאד, אז באמת חשוב שתשקיעו בדבש שאתם אוהבים, מפרחי עץ שאתם אוהבים.
וכמובן, ללכת על שוקולד איכותי... לדעתי אפשר להגדיל יותר את כמות השוקולד המריר על חשבון החלב.
הכמות נכבדה... כ- 40 או 50 חתיכות.
אני שפכתי את כל המסה לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה, קיררתי לחלוטין, שלפתי מהתבנית בעזרת הנייר, וחתכתי עם סכין גדולה לקוביות.

טראפלס שוקולד-דבש


חומרים:

250 מ"ל שמנת מתוקה
650 גרם שוקולד חלב איכותי
150 גרם שוקולד מריר 56% מוצקי קקאו
6 כפות דבש

אבקת קקאו לציפוי (עדיף כהה)

הכנה:


שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה חסינת חום.
מחממים את השמנת בסיר קטן. מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, ועוצרים בשלב שבו השמנת מבעבעת - לא נותנים לשמנת לעלות - ומיד מכבים את האש.

יוצקים בבת אחת את תערובת השמנת והדבש על השוקולד. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
מניחים כ-10 דקות להתקרר בטמפרטורת החדר.

מכסים את הכלי ומעבירים למקרר. רצוי לערבב את המאסה כמה פעמים במהלך הקירור כדי ליצור התקשות אחידה בתערובת.

כשהשוקולד מוצק למחצה אפשר לזלף לכדורים או לחכות להתקשות מלאה ואז ליצור כדורים ביד או בעזרת כפיות.

מפזרים את הקקאו על מגש ומגלגלים בו את הכדורים. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר.