יום ראשון, 13 במרץ 2011

ממולאים part three - קלאסיקה של פלפלים וקישואים, או מחשי

פוסט זה מוקדש לא. שהציל את המחשב שלי אחרי שבוע וחצי בו הייתי מושבתת. כן, כל הפוסטים היו מתוזמנים מראש, לכן התפרסמו גם כשהמחשב לא עבד, ולכן גם לא הגבתי... א. זינק לעזרתי ממעבה הפייסבוק ותיקן את המחשב. הידד! ממש רגע לפני שכל הפוסטים המתוזמנים נגמרו...

אין כמו פלפל וקישוא ממולאים.
או כמו שאמא בטח היתה אומרת - מחשי.

יש משהו בכל הצבעים האלה שגרים יחד בסיר אחד.
הסוד במילוי - אגוזי הפקאן הטחונים. משדרגים את המלית למשהו אחר לגמרי.

באותו הסיר גם התארחו עלי גפן ממולאים, אבל מפאת כבודם, והמלית המעט שונה, אתן להם פוסט נפרד.

אז הנה:

מחשי (פלפל וקישוא)

חומרים:

5 פלפלים מרוקנים מגרעינים (אני אוהבת אדומים, אבל אפשר גם בצבעים אחרים, כמובן)
5 קישואים, קלופים ומרוקנים מתוכן
1 בצל קטן קצוץ
שמן זית לטיגון
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס פקאן טחון
כף גדושה פפריקה חריפה ומתוקה - היחס לפי הטעם
כף עלי טימין
1/2 כף גרעיני כוסברה טחונים
250 גר' אורז שטוף
1/2 קילו בשר טחון (תערובת בקר/עגל/כבש)
3 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח, פלפל

רסק עגבניות
מים
מלח, פלפל



הכנה:

טגנו בשמן זית את הבצל לצבע זהוב. הוסיפו את השום וטגנו עוד דקה. הוסיפו את כל התבלינים והפקאן וטגנו יחד דקה נוספת.
הוסיפו את הבשר וטגנו אותו תוך שאתם מפוררים אותו, כחמש דקות.
הוסיפו את האורז וטגנו כמה דקות, עד שהוא מבריק. הוסיפו את רסק העגבניות, מלח, ופלפל.
ערבבו היטב והסירו מהאש.

אחרי שהמלית התקררה מעט, מלאו את הפלפלים והקישואים.
סדרו אותם עם הפתח כלפי מעלה בסיר רחב.

ערבבו בקערה רסק עגבניות עם מים ומלח ופלפל.
שיפכו מעל הממולאים עד לכיסוי.
[אם אתם מכינים גם עלי גפן, הניחו אותם מעל הפלפלים.]

הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו עוד כשעה,-שעה וחצי, עד שהאורז רך לחלוטין.


יום רביעי, 9 במרץ 2011

אלפחורס



אני אומרת, יותר מדי ממולאים ברצף יכולים להכביד על הקיבה, ואולי כדאי שנעשה משהו מתוק וקליל, ככה להרגע.
למשל, אלפחורס.
ר. מהמלבי הזמין אותי לשבת חמין אצלו בבית, וכששאלתי אילו עוגיות להביא, הוא אמר שבנו אוהב אלפחורס.
מה זה אוהב, משוגע עליהן.

מיד הלכתי לסמדר וביקשתי את המתכון שלה. סמדר לקחה כל מיני מתכונים ובהרבה ניסוי וטעיה ותיקון וחוזר חלילה, הגיעה למתכון המושלם.
סמדר הביאה יום אחד לעבודה את האלפחורס הכי טובים שאכלתי אי פעם. הבצק היה מושלם - פריך ויבש, כמעט מתפורר, אבל לא חונק, עם ריבת חלב וקוקוס...

אין מה להכביר במילים במקרה הזה - לכו תכינו.
תצמדו להוראות ההכנה, הטיפ לגבי רידוד בין דפי נייר אפיה - מקל מאד.
תשקיעו בריבת חלב איכותית - זו שמוכרים בצנצנת זכוכית היא טובה מאד.



אלפחורס של סמדר

חומרים:
150 גרם חמאה
3/4 כוס אבקת סוכר
4 חלמונים
כוס וחצי קמח
כוס וחצי קורנפלור
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
מעט גרידת לימון

ריבת חלב למילוי
קוקוס לגלגול

הכנה:

מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר עד שהם מתחילים לתפוס נפח ולהיות רכים ואווריריים.
כשהחמאה אוורירית ותפוחה מפרידים את הביצים ומוסיפים פנימה את החלמונים.
מוסיפים את שאר המוצרים תוך כדי ערבול קצר.

מוציאים מהמיקסר ומעבדים עוד קצת ידנית לבצק רך (מזכיר פלסטלינה).

מרדדים את הבצק, וקורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ (מומלץ לרדד על נייר אפיה , כך קל יותר להוציא לתבנית).
מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים בחום בינוני כ-10 דקות (שלא יזהיבו).

לאחר האפיה מניחים על כל עוגיה ריבת חלב ומכסים בעוגיה נוספת.
מגלגלים בקוקוס ואוכלים לתיאבון.

יום ראשון, 6 במרץ 2011

ממולאים part two - געגועים לאמירה, או מפרום

אמירה נסעה (שוב) לכמה חודשים לחו"ל, ובדיוק כשהיא לא היתה בארץ החלטנו שחלק מהממולאים שנכין יהיה מפרום.
והרשו לי לגלות לכם, שמי שאכל מפרום שאמירה הכינה, לא יחפש מתכון אחר, אף פעם.
הנה, רק תראו את המתכון הקודם שהיא פרסמה כשהיא התארחה בבלוג. לא עושה חשק?



אז בגלל שהיא לא היתה זמינה, חיפשנו ברשת את המתכון שלה.
מזל שהיה.

זה יוצא טעים, הו, כה טעים.
הכנו סיר ע-נ-ק-י, ונגמר מהר.

מפרום של אמירה

חומרים:

5 תפו"א בינוני-גדול

300 גר' בשר קצוץ (עירבבנו בקר וכבש)
פטרוזיליה קצוצה (חצי חבילה)
1 בצל קצוץ
שמן זית
1/2 כף שום קצוץ
מלח, פלפל
1/2 כף כמון
כפית פפריקה חריפה

בצל פרוס


3 ביצים + 3 כפות מים

מלח
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס קמח

6 כפות רסק עגבניות
מים
מלח, פלפל

הכנה:

קלפו את תפוחי האדמה, ופירסו לפרוסות בעובי של ס"מ. כל פרוסה כזו פירסו באמצע, כמעט עד הסוף. הניחו במים קרים.



טגנו את הבצל בשמן זית עד להזהבה. הוסיפו את השום וטגנו עוד דקה. הסירו מהאש.
ערבבו עם יתר חומרי המלית.

בתחתית של סיר סדרו פרוסות של בצל. אם נשארו פרוסות את תפו"ח לא חצויות (הקצוות) סדרו גם אותן בתחתית.

מלאו כל פרוסת תפו"א במלית.
טירפו יחד את הביצים עם הרסק,  המים והמלח.
טיבלו את הפרוסות הממולאות בקמח, ואח"ח בביצה, וטגנו בשמן בגובה בינוני עד לצבע זהוב. העבירו לסיר.

ערבבו את חומרי הרוטב, ניתן להוסיף עוד רסק עגבניות או תבלינים. שיפכו מעל המפרום.
בשלו על אש בינונית עד שתפוחי האדמה רכים.

יום רביעי, 2 במרץ 2011

ממולאים part one -כשהמטבח ריק, או פירות יבשים ובצל עם בשר.

עודדי, אני צריכה שתעסיק אותי ביום שבת - כך אמרתי בשיחת הטלפון.
בוא נבשל משהו. מזמן לא נכנסו למטבח לסדנה יזומה.
זה היה בסוף שבוע בו רוב החברים שלי נסעו לצימר, ולי פשוט לא הסתדר.
ומטבח ריק זה משהו שצריך למלא, ומהר.

עודדי הסכים. אנחנו עושים את זה מדי פעם. בוחרים נושא, ויאללה, מבשלים.
עשינו את זה עם פסטה, עם ארוחת ספרדית, ועכשיו הגיע תור הממולאים.



הכנו כמויות אוכל היסטריות, סירים על גבי סירים, קופסאות על גבי קופסאות.
הקפאנו חצי, חילקנו לחברים, הזמנו אורחים.
ועדיין, את החציל הממולא שרציתי להכין, לא הספקנו.
אז למרות שזה קרה די מזמן (חודשיים? שלושה?), חשבנו  שכדאי לפרסם כי יצאנו עם לא מעט מנות שוות.

המנה הזו היתה מאולתרת להפליא. להבדיל מיתר הממולאים שלנו, להם מצאנו מתכון, או שהכנו בעבר, את זו לגמרי אילתרנו.

פירות יבשים ובצלים ממולאים בבשר

חומרים:

2 בצלים גדולים
5 שזיפים מיובשים
10 מישמשים מיובשים

300 גר' בשר קצוץ (השתמשנו בבקר מעורבב עם עגל)
טימין (חצי כף עלים)
מלח, פלפל
ציפורן, קינמון
1/4 כוס חמוציות מיובשות

4 שאלוט קצוצים
2 כוסיות יין אדום
כף חמאה + מעט שמן זית



הכנה:

בשלו את הבצלים הקלופים במים כחצי שעה, עד לריכוך.
השרו את הפירות היבשים במים רותחים.

חצו את הבצלים עד לאמצע, והפרידו את השכבות. חצו את המשמשים והשזיפים.

ערבבו את חומרי המלית. מלאו את הפירות היבשים. גלגלו את הבצלים עם מלית בתוכם.
סדרו על תבנית.

בחמאה ושמן זית טגנו את השאלוט הקצוצים עד לצבע זהוב.
הוסיפו את היין וצמצמו לחצי מהנפח.

שיפכו בתבנית עם הממולאים, והכניסו לתנור לחצי שעה, מכוסה. אחרי חצי שעה, הורידו את הכיסוי לעוד חמש דקות.
טעים עם אורז...